Etsing.

Vi har snekra egne ølkasser til å ta med seg seks øl på fest. Til disse ville vi ha på en gammeldags øl åpner. På denne ville vi selvfølgelig ha på logoen vår.

Dette var ikke så lett. Vi hadde først tenkt å lasergravere den, men det var umulig på grunn av kromningen på selve åpneren. Bare å sette på et klistermerke var litt kjedelig, og ville helt sikker falle av etter litt bruk. Da var det bare å begynne å lete etter andre muligheter. Etter en stund kom jeg over en lovende mulighet. Helt ufarlig etsing.

Det du trenger er:

9volts batteri

5% Eddik

Salt

To ledningsbiter

Q-tips

Kopp

T-skje

Avisoler ledningene i begge ender og fest ledningene til hver sin pol på batteriet. Ha en liten skvett 5% eddik i en kopp. Tilsett en liten teskje salt, og rør rundt til saltet er løst opp. Fest enden av ledningen som går til +polen til objektet du skal etse på. Dette er viktig! Kobler du feil vil det ikke skje noen ting. Du kan bare tape enden rett på metallet. Den andre ledningsenden surrer du rundt bommullen i enden på q-tipsen. Da begynner du å bli klar.  Da er det bare å dyppe q-tipsen i eddik blandingen, og føre den sakte over området du vil matte ned eller etse på. På forhåmd har du tapet inne alt du ikke skal etse. Og husk at alle plasser du kommer bort i metallet på emnet du skal etse på, vil du for alltid lage et merke.

Jeg fikk skåret ut teksten jeg skulle etse som små klistermerker på jobb. Takk Oskar. Plukket så vekk det som ikke skulle være med på merket, og limte det på åpnerene. Som du vil se av bildene under, er vår øl åpner ikke i stål, men messing som er belagt med krom. Derfor etser vi bort kromet og det er messingen som kommer frem. På feks rustfritt stål vil du matte overflaten.

Bilder sier mere en ord, så se fremgangsmåten i bilder under.

Sånn har jeg koblet opp.

Sånn har jeg koblet opp.

 

alt som ikke skal etses er maskert.

Alt som ikke skal etses er maskert.

Her er alt strøket over med eddiksblandingen.

Her er alt strøket over med eddiksblandingen.

På tide og fjerne maskeringen.

På tide og fjerne maskeringen.

Da var den klar.

Da var den klar.

Ferdig montert på kasa.

Ferdig montert på kasa.

 

 

 

 

 

 

2 tanker om “Etsing.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s