Brun Enke

Da er det veldig lenge siden vi har postet noe på vår hjemmeside og nesten like lenge siden vi har brygget. Her er et av våre siste brygg. Vi har litt hemmeligheter med mengdene på humla, men ellers får dere alt.

Imperial Brut

Belgisk Blond

6.7% / 12.6 °P

Recipe by

Claude Arne Adriaenssens

All Grain

Default

82% efficiency

Batch Volume: 50 L

Boil Time: 60 min

Mash Water: 34.85 L

Sparge Water: 26.51 L

Total Water: 61.36 L

Boil Volume: 53 L

Pre-Boil Gravity: 1.050

Vitals

Original Gravity: 1.051

Final Gravity: 1.000

IBU (Tinseth)30

Color: 5.7 EBC

Mash

Temperature — 57 °C — 60 min

Temperature — 65 °C — 30 min

Malts (10.45 kg)

9.3 kg — Muntons Pilsner 2-Row — Grain — 3 EBC

750 g — Briess Corn Yellow, Flaked — Grain — 2.6 EBC

200 g — Briess Oats, Flaked — Grain — 2.8 EBC

200 g — Briess Rice Hulls — Adjunct — 0 EBC

Hops er vi litt hemmelige på.

Galaxy 14% — Boil — 2 min

Galaxy 14% — Aroma — 15 min hopstand @ 80 °C

 Mosaic 12.25% — Dry Hop — 7 days

Wai-iti 3% — Dry Hop — 7 days

Hopstand at 80 °C

Yeast

2 pkg — Fermentis US-05 Safale American

Fermentation

Primary — 20 °C — 14 days

Vi tilsatte melkesyre for å få Ph ned i 4.8. Vi tilsatt også 15ml Amigase i mesken og mesket på en time for å få full effekt av denne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s