Hvem er vi i Hampen Haandbryggeri

Hampen Haandbryggeri består av to brødre fra Mandal, og to innflyttere til byen vår, fra henholdsvis Gjøvik og Misundet i Møre og Romsdal.

Kenneth Adriaenssens – Jobber som revisor i BDO Mandal

Claude Arne Adriaenssens – Jobber som selger i Gosh – Sørlandsreklame i Mandal

Stig Skoglund – Tilflytter fra Gjøvik, og jobber i Statoil i Stavanger.

Lars Inge Klauset – Tilflytter fra Vestlandet, og jobber ute i havet på engelsk sektor,  holder liv i en gammel hotellplatform. Offisiell tittel er vel tecnical section leder hos Cosel Drilling Europe

 

Historien til Hampen Haandbryggeri starter sent på våren 2014.

Utgangspunktet er at undertegnede Kenneth hadde noen på jobb som snakket så mye om brygging, og hvor godt det var. Jeg gikk lenge og funderte på å kjøpe utstyr, men ønsket å ha noen å gjøre dette sammen med.

På en kjøretur sammen med min store bror Claude Arne ble det nevnt ved en tilfeldighet at det hadde vært moro å begynne å brygge selv. Det var perfekt match fra første stund, for det hadde han også tenkt på lenge.

Vi fant imidlertid ut at vi ønsket å være flere. Både for å fordele startkostnadene, men også fordi vi tenkte at det var mye mer sosialt, og gøyere å være flere. Etter en kort stund så var både Stig og Lars Inge en del av bryggegjengen.

Ingen av oss hadde brygget før, og ikke hadde vi peiling på hva vi trengte av utstyr. Hjelpen var en kollega fra jobb, som jeg fikk lov til å være med å brygge. Vi brygget en Tores Singelhop Citra APA fra olbrygging.no på en BB30. Dette ølet ble brygget under navnet Bua Haandbryggeri, etter bua i hagen som skal bli vårt bryggeri. BB30’en fikk jeg og min bror låne gjennom sommeren, mens vi ventet på at siste versjon av BB60 som vi ønsket, skulle komme på markedet i August. I denne perioden brygget vi fire brygg. (Lucky Jack, Hoppy Joe, Weissbeer og Pale Ale)

Vi fant også ut at vi måtte bytte navn på bryggeriet. Det var mange gode forslag, og mye frem og tilbake. Men utover sommeren viste det seg at det tilfeldigvis (Ja, tilfeldigvis…) vokste en hamp/hasjplante i hagen. (Nykjøpt hus, så det må ha vært forrige eier….) Ut i fra denne hamp planten, og at vi alle bor i Mandal med en rik historie knyttet til sjøfart og derigjennom hamp tau, så fant vi ut at navnet måtte bli Hampen Haandbryggeri. På en fest med Claude Arne og Lars Inge, var det vel et lyst øyeblikk/hode fra Lars Inge om at «inni hampen godt øl» bare måtte bli bryggeriets slogan. Slik ble det! I ettertid har vi også fått rede på at humleplanten er i hamp familien. Da passer jo navnet enda bedre til det vi holder på med!

Da navnet var klart var ikke veien lang for Claude Arne som jobber i Gosh – Sørlandsreklame, å finne en designer til å designe logo, og lage mye stæsj med logoen på.

2 tanker om “Hvem er vi i Hampen Haandbryggeri

Legg igjen en kommentar