Stout høne med flatbanka potet.

Grillsesongen er godt i gang her nede på palmekysten og i dag har jeg tenkt å grille en hel kylling. Lokalbutikken hadde flotte kyllinger fra Stange gård. Til min familie har jeg en kylling på rett under 2 kilo.

Siden jeg selv ikke tapper øl på boks må jeg begynne med og drikke opp ei lita cola, klipper toppen av boksen og fyller halvfull med vår egen London Brent, en russisk imperial stout. Den plaseres i kyllingstativet og kyllingen gnies godt in med salt, pepper og 2015-04-26 14.56.36krydder. Jeg hadde glemt og handle friske urter så denne gangen blei det tørka urter. Jeg har brukt provance krydderblanding, men her kan alt brukes. Det som er viktig er og løsne skinnet over brystene. Her bruker du fingrene og løsner skinnet fra filetene. Når det er gjort fyller du med smør og urter. Her kan du godt også bruke ferdig kryddersmør.2015-04-26 14.57.25Når kyllingen er ferdig krydra og stappa er det tid for å få den montert over ølboksen, det funker også fint å bare sette den på boksen, jeg har et stativ fra Weber som jeg bruker. Blir litt stødigere.2015-04-26 15.11.42

 

I foliefoemen under kyllingen har jeg litt mere øl og litt vann. Dette bruker jeg som kraft i sausen. Jeg griller kyllingen på et par hundre grader på indirekte undervarme sammen med strålevarme fra bak elementet i grillen. Jeg bruker altid steiketermometer og steker til kyllingen er et par og 60 grader. Siden jeg bruker strålebrenneren snur jeg kyllingen et par ganger underveis. Steiketiden på en kylling av denne størrelsen er ca en time.2015-04-26 16.16.24

Når kyllingen er ferdig har den godt av å vile litt før en begynner å kutte i den.

Potetene jeg serverer til er enkle og gode. Jeg begynner med og saltkoke nypoteter med skall. Enkelt forklart gryte, vann og en stor neve salt. Jeg koker til potetene er nesten ferdige, tømmer av vannet og lar dem tørke opp. Legger dem på en fjøl og trykker dem lett sammen så de sprekker litt opp. Legger dem så i en ildfast form. Jeg klemmer også et par hvitløksfed med skal flate og legger dem i bunnen av formen. Tømmer derretter litt rikelig med en god olje over potetene, snur og vender litt på dem så de er godt dekket. Jeg hadde også over litt urter av samme type som jeg brukte på kyllingen. Formen settes inn i grillen og steker der de siste 15-20 minuttene samen med kyllingen. Potetene blir gyldne og sprø utvendig mens de er myke og smakfulle inni.

Serveres med en god salat med en god dressing. Kan også serveres med en god hjemmelaget choronsaus.Syntes du dette er vanskelig kan du lage en bernaise fra pakke og tilsette litt tomatpure, sweet chillisaus eller chillikrydder. Sausen skal bite litt. Syntes du den blir sur av tomatpureen kan du smake til med litt sukker. Denne sausen er kjempegod sammen med lyst kjøtt.

-CA-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s